Lábápolás - Pedikűr - Manikűr
  1182 Budapest XVIII. Marosvásárhely u. 48.
 
 
  Bejelentkezés, időpont egyeztetés: 06 30 715 3310  
Bemutatkozás

Pedikűr

A pedikűr kifejezés a latin pedis (láb), valamint cura (gondozás) szavakból lett mesterségesen összeállítva.

A normál pedikűr a láb áztatása után az esetleges kisebb bőrkeményedések eltávolítását majd körömvágást és a körmök formázását tartalmazza.

A gyógypedikűr tartalmazza a normál pedikűr elemeit, ezen felül az esetleges tyúkszemek, nagyobb szarumennyiség (bőrkeményedések) eltávolítását, a gombás körmök, valamint a benőtt körmök kezelését.

A mini pedikűr azoknak ajánlott, akiknek alapjában véve nincs gond a lábával, de a lábápolást, körmük vágását, formázását inkább szakemberre bízzák. Azoknak a férfiaknak is ideális megoldás, akik nem szeretnek vesződni a körömvágással, de szeretnének szép, ápolt lábat.

A méhviaszos körömápolást (más néven Japán pedikűrt) a pedikűr kiegészítéseként is lehet alkalmazni, de önállóan is kérhető. A kezelés során természetes méhviaszt juttatunk a köröm rostjai közé, majd ezt egy speciális por segítségével rögzítjuk és polírozással tartós, csillogó fényt adunk a körömnek. A kezelés hatására a köröm és a körömágy egészségesebb, erősebb és szebb lesz. A kezelést 2-3 hetente érdemes megismételni, ekkor az előző kezelés óta nőtt körömfelület is kezelve lesz méhviasszal, majd a teljes körömfelület újra tartós, csillogó fényt kap.

A paraffinos lábápolás a láb bőrének fertőtlenítésével, radírozásával, és vitaminos krémmel történő ápolásával kezdődik. Ezt követően a lábat folyékony paraffinba mártjuk. A paraffin fürdő olyan meleg, hogy éppen csak langyosnak lehet érezni. A lábat rövid szünetekkel háromszor kell belemártani a fürdőbe, így három paraffin réteg kerül rá, majd nylon zacskóban és frottír törölközőben melegen tartjuk, hogy a magnyílt pórusokon keresztül a hatóanyag mélyen felszívódhasson. Kb. 20 perc elteltével a zacskót a megszilárdult paraffinnal együtt lehúzzuk a lábról. Természetesen, egyszeri kezeléstől, nem lehet csodákat várni. A paraffinos lábápolást célszerű kúraszerűen alkalmazni, attól függően, hogy mennyire van kiszáradva a láb bőre. A tapasztalatok alapján az első két héten heti 2 alkalom, utána két hétig heti 1 alkalom, majd kéthetente 1 alkalom ajánlott, a megfelelő állapot eléréséhez.

Körömpótlásra hiányos vagy sérült körmök esetén van szükség. A hiányzó vagy sérült körömrész pótlása UV fényre keményedő gombásodás elleni géllel történik.

Pedikűr
Gyógypedikűr
Manikűr
Árjegyzék
Képek
Térkép
 
Masszázs az otthonában

Az oldalt készítette: Petika