Lábápolás - Pedikűr - Manikűr
  1182 Budapest XVIII. Marosvásárhely u. 48.
 
 
  Bejelentkezés, időpont egyeztetés: 06 30 715 3310  
Bemutatkozás

Gyógypedikűr

Az kezelésre szoruló lábproblémák egy részénél az orvosi kezelés elkerülhető egy jó pedikűrös segítségével. A gyógypedikűr célja elsősorban a láb illetve a körmök egyes betegségeinek kezelése, fájdalommentessé tétele. A leggyakoribb ilyen problémák a benőtt köröm, a tyúkszem és a bőrkeményedés. Ezek kezelésében tud a gyógypedikűrös segíteni, hogy megszűnjenek a Vendég fájdalmai.

A benőtt köröm (unguis incarnatus) a köröm sarkainak a környező bőrbe való benövése. Leggyakrabban a nagyujjon fordul elő, de a többi ujjon is jelentkezhet. A benőtt köröm fájdalmas, sok esetben gyulladás kíséri. A szúró fájdalom érzése jelzi, hogy a köröm nyomja a körömsáncot. A benőtt köröm akkor kezelhető a leghatékonyabban, amikor nincs gyulladásban, ezért megelőzés céljából érdemes havonta felkeresni a pedikűröst, aki nagy körültekintéssel eltávolíthatja a benőtt körömsarkot. A kezelés enyhíti - sok esetben megszűnteti - a fájdalmat, és megakadályozza az állapot romlását. Szerencsés esetben akár sebészeti műtét is elkerülhető a gyógypedikűrösnek köszönhetően.

A tyúkszem (calvus pedis) cipő dörzsölése és nyomása miatt leggyakrabban a talpon és lábujjakon alakul ki, de előfordulhat bárhol, ahol állandó nyomásnak van kitéve a láb. Gyakran erős fájdalommal jár, nem megfelelő kezelése tovább súlyosbíthatja a helyzetet.

A bőrkeményedések kialakulásának kedvez a kényelmetlen cipő viselése, valamint a láb ortopédiai elváltozásai miatt fellépő rossz súlyeloszlás is. A börkeményedés többnyire a sarkon és a talpon alakul ki, ott ahol a legnagyobb a nyomás. A megvastagodó bőr egy idő után kellemetlenné, kényelmetlenné, gyakran fájdalmassá válik. A megvastagodott szaruréteg kemény, vastag, rugalmatlan, esetleg repedezett. Ha a repedés a bőr mélyebb rétegeit is érinti, ez a fájdalmon kívül fertőzések forrása is lehet. Repedés legtöbbször azokon a helyeken jön létre, ahol nagy a terhelés, és száraz a bőr. Leggyakoribb a sarok berepedése.

A gombásodás (tinea pedis) a zárt, rosszul szellőző lábbelik és zoknik viselése, továbbá bizonyos betegségek (pl.: rossz vérkeringés, cukorbetegség, az immunrendszer meggyengülése), antibiotikumok szedése, rosszul felhelyezett műkörmök viselése stb. hatására alakulhat ki. Az apró sérülések, a bőrszárazság okozta repedések mind behatolási pontot jelenthetnek a gombák spórái számára. A lábgombásodás a leggyakoribb gombás fertőzés, a lakosság közel harmadát érinti.

Körömpótlásra hiányos vagy sérült körmök esetén van szükség. A hiányzó vagy sérült körömrész pótlása UV fényre keményedő gombásodás elleni géllel történik.

Pedikűr
Gyógypedikűr
Manikűr
Árjegyzék
Képek
Térkép
 
Masszázs az otthonában

Az oldalt készítette: Petika